Polo-ul clujean este în plin reviriment. După succesele de la toate categoriile de vârstă de acum 20 de ani, fapt care ulterior a garantat supraviețuirea la nivel de seniori, a venit o perioadă de secetă, mai ales la nivel de copii și juniori. Acum însă, viitorul polo-ului clujean este asigurat. Până atunci, la Cluj, pas cu pas, se construiesc generațiile care peste 4-5 ani vor readuce Clujul în topul echipelor românești de seniori.

polo copii 2

Concret, anul acesta toate  cele trei categorii de vârstă de la CSM Cluj au reușit să se califice la turneele finale, iar una dintre echipe chiar a urcat pe podium. Este vorba de generația 2005, micii poloiști pregătiți de Ovidiu Pocol și Mihai Bartoș reușind să obțină medaliile de bronz ale Turneului Final. Performanța este cu atât mai meritorie cu cât la Campionatul Național pentru copii au participat nu mai puțin de 36 de echipe.

“A fost greu dar munca de ani de zile și-a spus cuvântul. O performanță deosebită, pentru care felicit întreaga echipă. Jucătorii și-au dorit cu ardoare o medalie și au luptat până la capăt pentru a urca pe podium. După turul Turneului Final, ocupam locul trei și știam că dacă ne dorim cu adevărat o medalie va trebui să punem osul la muncă în retur. Avem o generație valoroasă, care cred că ar putea emite pretenții chiar și la aur dacă am avea sprijinul necesar. Din păcate însă, singurul nostru sprijin consistent vine de la club, sportul al nivel de copii fiind sprijinit mult prea puțin”,  a spus Ovidiu Pocol, antrenorul poloiștilor de la CSM Cluj.

De asemenea, la capătul Turneului Final, CSM Cluj se mai mândrește cu titlul de golgeter al turneului. Acesta a fost obținut de clujeanul Andrei Covaci, care a marcat 54 goluri, performanță care l-a și propulsat la Lotul Național, alături de el fiind selecționat și un alt clujean de la CSM, Cozmin Simion.

CSMPOLOAndrei Covaci,copii,cozmin simion,csm cluj,lot national,medalie,mihai bartos,ovidiu pocol,polo
Polo-ul clujean este în plin reviriment. După succesele de la toate categoriile de vârstă de acum 20 de ani, fapt care ulterior a garantat supraviețuirea la nivel de seniori, a venit o perioadă de secetă, mai ales la nivel de copii și juniori. Acum însă, viitorul polo-ului clujean este...