SECTIA DE JUDO

– Antrenori : Florin Bercean, Geanina Andreica, Anamaria Mititelu, Bodo Roland;

– Grupe de incepatori, avansati si performanta

– Sectie infiintata in anul 1986

– Antrenori reprezentativi : Florin Bercean (de doua ori desemnat cel mai bun antrenor din Europa in sportul feminin), Matei Petru si Andreica Geanina;

Sportivi reprezentativi : Simona Richter, medaliata la Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, Ioana Dinea Aluas, locul IV la jocurile olimpice de la Sydney 2000 si multipla campioana europeana si nationala, Corina Caprioru, argint la JO Londra 2012, aur la Europene, Laura Moise Moricz, tripla campiona europeana de seniori si participanta Jocurile Olimpice de la Sydney 2000, Carmen Bogdan, Monica Ungureanu, Diana Kovacs, Marius Bucsa, medaliat cu bronz la campionatele europene de juniori;

Judo: Florin BERCEAN (0744-709.113), Geanina ANDREICA (0744-473.126), Anamaria Mititelu (0754-457.534), Bodo Roland (0743-538.326);

ARHIVĂ ȘTIRI 

ȘTIRILE ACTUALE LE GĂSIȚI ÎN CATEGORIA AFERENTĂ SECȚIEI, DIN MENIUL DIN PARTEA DREAPTĂ

JUDOKA STEFANIA DOBRE, LAUREATA COTIDIANUL TRANSILVAN LA PREMIILE MEDIA DE EXCELENTA

Judoka Stefania Dobre, legitimata la CSM Dinamo U, a fost laureatul Cotidianului Transilvan la a XII-a editie a Premiilor Media de Excelenta ajunge la Opera Nationala Romana. Agentia Amprenta a organizat a 12-a editie a evenimentului Premiile Media de Excelenta vineri seara la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca. Anul acesta evenimentul schimba tiparul cu care a obisnuit publicul, punand accentul pe eleganta, decor de poveste si evidentierea excelentei prin premierea personalitatilor sau institutiilor care au avut in cursul anului o contributie semnificativa la dezvoltarea si promovarea orasului Cluj-Napoca si a Transilvaniei.

Cotidianul Transilvan a considerat ca intr-o lume in care sedentarismul este din ce in ce mai mult un mod de viata, sportivii tineri, cu performante deosebite, merita toata aprecierea si promovarea ca modele demne de urmat.

La Jocurile Olimpice de la Sydney2000, Clujul obtinea prima medalie olimpica la judo feminin, un bronz, prin Simon Richter. De atunci, Clujul, sub bagheta vrajitorului Florin Bercean – antrenorul lotului olimpic de judo feminine si al clubului CSM,  a devenit capitala judoului romanesc si chiar European. Ulterior, prin mana de magician a lui Florin Bercean, antrenorul Lotului Olimpic feminine si al sectiei de judo a clubului CSM Cluj, au trecut nume precum Laura Moise, Ioana Dinea, Corina Caprioriu sau Alina Dumitru. Ceea ce se traduce in nenumarate medalii olimpice, europene si mondiale.

Iar acum, cel mai promitator exponent al viitorului judoului romanesc este Stefania Dobre, legitimata la CSM Cluj / U Dinamo. Stefania Dobre, in varsta de 19 ani a inceput judoul in 2007, iar din 2010 a venit in Capitala Judoului feminin romanesc, Cluj. Din 2014 face parte din lotul olimpic si de atunci a obtinut importante titluri mondiale si europene la cadeti si juniori, fiind o promisiune certa pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Stefania Dobre – Palmares

Vicecampioana mondiala la Juniori –  argint

Campioana europeana la juniori  – aur

Vicecampioana olimpica la Jocurile Olimpice de Tineret

Vicecampioana la Festivalul Olimpic al Tineretului European

Dubla campioana europeana la cadeti

Medaliata cu bronz la Campionatele Mondiale de cadeti

Multipla medaliata la Cupa Europei de juniori si Cupa Europei de cadeti

9 medalii de aur si alte 5 medalii la Campionatele nationale de seniori, U23, juniori si cadeti

ȘTEFANIA DOBRE, VICECAMPIOANĂ MONDIALĂ

Judoka clujeanca Stefania Dobre, legitimata la CSM Cluj, confirma forma excelenta in care se afla. Dupa ce in luna septembrie a devenit campioana europeana de juniori, iar anul trecut  a obtinut argintul la Jocurile Olimpice de tineret, la finalul saptamanii trecute eleva antrenorului Florin Bercean si-a adjudecat o importanta medalie mondiala. La Campionatele Mondiale de juniori, de la Abu Dhabi, Stefania Dobre a devenit vicecampioana mondiala, dupa ce in semifinalele categoriei 57 kg a trecut de Sarah Harachi (Franta) si in finala a cedat in fata japonezei Haruka Funakubo.

CSM CLUJ, CAPITALA JUDOULUI ROMANESC.  14 MEDALII – 4 DE AUR LA NATIONALELE DE SENIORI

Campionatul National de judo seniori, feminin si masculin, a avut loc la inceputul lunii octombrie, la Cluj. Cum era de asteptat, la  feminin competitia a fost dominate fara drept de apel de CSM Cluj, club care in ultimii 15 ani a dat Romaniei zeci de medalii internationale – la Jocurile Olimpice, Mondiale si Europene. Debutul competitiei a fost un excelent prilej pentru a reconfirma faptul ca  CSM Cluj ramane un izvor nesecat de talente: Gianina Andreica, antrenor la sectia de judo a CSM Cluj, a avut o demonstratie de judo cu cei mai mici dintre sportive, in varsta de 3-5 ani. De asemenea, antrenorul lotului olimpic si al sectie de judo a CSM Cluj, Florin Bercean, o legenda in judoul feminin European a avut parte de un emotionant Remember, un purpuriu al activitatii, incepand cu momentul Sydney 2000, prima medalie olimpica a judoului romanesc, obtinuta de Simona Richter.

Trecand la concursul propriu zis, CMS Cluj a monopolizat 2 podiumuri, la categoriile 52 kg si 63 kg, la celelalte categorii obtinand cate doua medalii. Important este faptul ca la Nationale nu au participat sportivele din lotul olimpic de judo feminine, acestea fiind angrenate in pregatirea pentru JO Rio 2016. De notat si cele doua medalii obtinute de baieti.

REZULTATE CSM CLUJ LA NATIONALELE DE JUDO SENIORI

CATEGORIA 52 KG

LOCUL 1 – AUR: ALEXANDRA POP

LOCUL 2 – ARGINT: CAMELIA IONITA

LOCUL 3 – BRONZ: ROXANA IOANCA

CATEGORIA 57 KG

LOCUL 1 – AUR: STEFANIA DOBRE

LOCUL 3 – BRONZ: ANDRADA SECRIERU

CATEGORIA 63 KG

LOCUL 1 – AUR: LOREDANA OHAI

LOCUL 2 – ARGINT: ILARIA TOMA

LOCUL 3 – BRONZ: FLORISA HORVATH

CATEGORIA 70 KG

LOCUL 1 – AUR: RENATA BUCATARI

CATEGORIA 78 KG

LOCUL 2 – ARGINT: ANDREEA PANEA

OPEN

LOCUL 2 – ARGINT: RENATA BUCATARI

LOCUL 3 – BRONZ: ANDREEA PANEA

MASCULIN

CATEGORIA 60 KG – LCOUL 3 BRONZ: GHEORGHE BOGDAN

CATEGORIA 81 KG – LOCUL 2 ARGINT: DENIS MITITELU

ANTRENORI

FLORIN BERCEAN, GIANINA ANDREICA, ANA MARIA LAZAR

AUR PENTRU STEFANIA DOBRE LA EUROPENELE DE JUDO JUNIORI

Judo-ul feminin clujean ramane un creuzet al talentelor si al performantelor internationale, aflandu-se de 15 ani in elita judo-ului mondial. Clujeanul Florin Bercean, antrenorul sectiei de judo a clubului CSM Cluj si al lotului olimpic feminin, reuseste ca in fiecare ciclu olimpic sa scoata din joben cate un talent confirmat de rezultate pe plan international. Dupa ce anii trecuti a reusit un argint la JO de tineret, aur la Europenele de cadete si bronz la Mondialele de cadete, sambata seara, Stefania Dobre, sportiva clubului CSM Cluj, a urcat pe prima treapta a podiumului la Europenele de juniori de la Oberwarth, Austria.

In finala categoriei eleva pregatita la Lotul Olimpic de Florin Bercean, iar la categoria sa de varsta de Gianina Andreica, a trecut de sportiva Cadilala Acevedo, din Spania, Stefania Dobre devenind campioana europeana.

ARGINT PENTRU JUDOKA CORINA CAPRIORIU LA MONDIALE

Lotul Romaniei de judo feminin, pregatit de clujeanul Florin Bercean, antrenor totodata al sectie de judo a CSM Cluj, participa in aceste zile la Astana, in Kazahstan, ola Campionatele Mondiale de seniori. Azi, in limitele categoriei 57 kg, judoka Corina Caprioriu, argint la JO LOndra 2012, a reusit un rezultat excelent, sportive clujeana obtinand medalia de argint. In finala ea a fost invinsa de japoneza Kaori Matsumoto (la penalitate, si nu prin Ippon sau procedeu Waza-ari, Yuko sau Koka), dupa ce Corina si-a adjudecat grupa si a trecut apoi in semifinale de canadiana Bauchemin Pinard Catherine. Ieri, in cadrul categoriei 52 KG, Andreea Chitu, Steaua Bucuresti a obtinut tot medalia de argint, ca si Corina Caprioriu, fiind invinsa in finala tot de o sportive din Japonia, Misato Nakamura. La categoria 57kg, Loredana Ohai, CSM Cluj a pierdut in luptele de clasament, la fel ca si Larisa Florian ctg 52 kg si Monica Ungureanu, CSM Cluj,  ctg 48 kg (locul 7).

 

CSM CLUJ CONTINUA SA PRODUCA TALENTE IN JUDO

Judo-ul clujean nu duce lipsa de talente. Dupa ce domina scena nationala a judoului feminin de peste 15 ani, Clujul continua sa fie un izvor nesecat de talente. La finalele campionatului National U 10-11 ani, CSM Cluj a obtinut doua medalii de aur, una de argint si patru de bronz.

Iata rezultatele complete

Adriana POP – Locul I, Razvan BALINT – Locul I, Camelia MITU MOTOC – Locul II, Ioana GHERMAN – Locul III, Victor VARADI – Locul III, Nicoleta BITA – Locul III, Alesia CLAPA – Locul III, Rares MOLDOVAN – participare, Alexandra DANILA – participare, Luca HALOSTA – participare. Antrenori: Ioan Pop, Ana Maria Lazar

 

ARGINTUL DE LA JO JO LONDRA 2012, CORINA CAPRIORIU, BRONZ LA GP SAMSUN

Judoka Corina Caprioriu, legitimata la CSM U Dinamo, a obtinut vineri seara medalia de bronz la Grand Prix-ul de judo de la Samsun (Turcia), în limitele categoriei 57 kg. Eleva antrenorului Florin Bercean a trecut in lupta pentru medaliile de bronz de germanca Johanna Mueller. Cu o saptamana inainte, la Grand Prix-ul de judo de la Tbilisi, Caprioriu ocupase locul 5. Aceeasi clasare a avut-o si Loredana Ohai (CSM U Dinamo), alta componenta a lotului olimpic de judo feminin, coordonat de clujeanul Florin Bercean.

13 MEDALII, TREI DE AUR, PENTRU JUDOKA LA CN U 21

CSM Cluj s-a prezentat la finala Campionatului National Under 21 cu un lot extrem de valoros. Antrenorii Florin Bercean, Gianina Andreica, Anamaria Lazar si Vasile Bodea au reusit ca prin sportivii pregatiti sa cucereasca 13 medalii, dintre care 3 de aur, adica titluri nationale (Stefania Dobre, Florisa Horvath si Andreea Panea)

Iata rezultatele complete ale judoka de la U CSM Dinamo

Georgiana Ionita (ctg 44 kg) – Locul II – medalie de argint

Camelia Ionita (ctg 48 kg) – Locul III – medalie de bronz

Anamaria Ionita (ctg 52 kg) – Locul III – medalie de bronz

Paula Gliga (ctg 52 kg) – Locul II – medalie de argint

Anca Filipisan (ctg 57 kg) – Locul III – medalie de bronz

Stefania Dobre (ctg 57 kg) – Locul I – medalie de aur

Ilaria Toma (ctg 63 kg) – Locul II – medalie de argint

Florisa Horvath (ctg 70 kg) – Locul  I – medalie de aur

Alexandra Mazilu (ctg +78 kg) – Locul II – medalie de argint

Andreea Panea (ctg +78 kg) – Locul I – medalie de aur

Teodor Baldean (ctg 73 kg) – Locul III – medalie de bronz

Ionut Vasian (ctg 90 kg) – Locul III – medalie de bronz

Andrei Buda (ctg +100 kg) – Locul III – medalie de  bronz

 

9 MEDALII, DINTRE CARE TREI DE AUR, PENTRU JUDOKA LA CN U23

Judokanii clujeni de la CSM U Dinamo au obtinut la Campionatele nationale 9 medalii. Pe prima treapta a podiumului au urcat Stefania Dobre (argint la JO de tineret, aur la Europenele de cadete si bronz la Mondialele de cadete), Andreea Panea si Vasian Ionut.

Iata rezultatele complete

Stefania DOBRE, Locul  1 (ctg 57 kg)

Andreea PANEA, Locul 1 (ctg +78 kg)

Ionut VASIAN, Locul 1 (ctg 90 kg)

Roxana IOANCA, Locul 2 (ctg 52 kg)

Alexandra MAZILU, Locul 2 (ctg +78 kg)

Cristina MATEI, Locul 3(ctg 52 kg)

Renata BUCATARI, Locul 3 (ctg 63 kg)

Emanuel PETER, Locul 3 (ctg 100 kg)

Andrei BUDA, Locul 3 (ctg +100 kg)

 

 

PETRICA MATEI ANTRENEAZA SI DESCOPERA STELE IN CERURI

S-a stins o stea din capitala judoului romanesc: Petru Matei, antrenor la sectia de judo a clubului CSM Cluj s-a stins din viata marti, la doar 57 de ani neimpliniti, dupa o apriga lupta cu boala.  Petrica Matei, cum il stia intreaga suflare a judo-ului clujean s-a razboit cu boala mai bine de un an, timp in care nici o secunda nu s-a dat batut, mereu fiind cu zambetul pe buze, optimist si aproape de tatami. Practicant de judo, Petrica Matei este antrenor la sectia de judo a CSM Cluj din 1996, de atunci prin mana sa trecand si formandu-se sute de judoka, fete si baieti. De asemenea, Petrica Matei, un sportiv desavarsit atat in sala de judo cat si in viata de zi cu zi, a lansat in lumea judo-ului mondial o serie de nume, cel mai recent din aceasta pleiada fiind Anca Filipisan, campioana balcanica, componenta a lotului national feminin si multi medaliata la Nationale. De acum inainte, Petrica Matei va antrena si va descoperi stele in Ceruri. Sa te odihnesti in Pace, Petrica Matei! Inmormantarea va avea loc vineri, la ora 12.00, la Cimitirul Chinteni.

CONDUCEREA CLUBULUI CSM CLUJ, PRECUM SI ANTRENORII SI SPORTIVII CLUBULUI SUNT ALATURI DE FAMILIE IN ACEST EVENIMENT DUREROS.

ODIHNESTE-TE IN PACE PETRICA,

DRAG COLEG SI ANTRENOR!

SINCERE CONDOLEANTE FAMILIEI INDURERATE !

 

 

3 TITLURI NATIONALE SI ALTE 4 MEDALII PENTRU JUDOKA, LA NATIONALELE U23

Judo-ul clujean demonstreaza ca este un izvor nesecat de talente. Dupa Simona Richter (bronz la JO Sydney 2000). Laura Moise (multipla campioana europeana si mondiala), Ioana Dinea (multipla medaliata la Europene si Mondiale) sau Corina Caprioriu (argint la JO Londra 2012), o noua generatie pentru lotul olimpic condus de antrenorul clujean de la CSM,  Florin Bercean, bate la usa. Aceasta generatie  este condusa de Loredana Ohai (medaliata cu bronz la ultimele doua editii ale Europenelor U23), care, la finalele Campionatului National U23 de la Drobeta Turnu Severin, competitie incheiata duminica seara, nu a avut nici o emotie in a-si adjudeca medalia de aur si titlul de campioana nationala, la categoria 57 kg.

Alaturi de Loredana, aurul a mai fost adjudecat de Roxana Ioanca (ctg. 52 kg) si de Andreea Panea (ctg. +78kg). De asemena, elevii antrenorilor Petrica Matei si Gianina Andreica (CSM Cluj) au mai obtinut 2 medalii de argint (Elena Raducanu, ctg. 52kg, Carola Pandi, ctg. 70kg) 2 medalii de bronz (Alexandra Pop, ctg. 52 kg.) si 3 locuri V (Renata Bucatari ctg. 63 kg, Roxana Anechitei ctg. 48 kg  si Attila Czont ctg. 90 kg).

UN ARGINT SI UN BRONZ SI PENTRU CADETI, LA ZAGREB

In alta ordine de idei, o serie de sportive de la CSM Cluj au participat in Croatia, la Zagreb, la Cupa Europeana de cadeti, competitie in care s-a punctat pentru calificarea la Campionatele Europene de cadeti. Lotul feminin, pregatit de fosta mare glorie a judo-ului clujean Laura Moise, a fost compus din 13 judoka. Dintre acestea 3 s-au clasat pe podium: argintul a fost obtinut de Camelia Ionita (CSM Cluj), la ctg 44 kg, iar bronzul de Stefania Adelina (CSM Cluj) ctg. 57 kg si Alexandra Claudia, la ctg 40 kg. Pe podium cu o medalie de bronz a mai urcat si Marcel Cercea, ctg 60kg.

Delegatia Romaniei a fost compusa din 23 de judoka, acestia obtinand 1 medalie de argint, trei de bronz, patru locuri V si 3 locuri VII (in judo nu exista loc IV si VII, ci cate doua medalii de bronz, doua locuri V si doua locuri VII). Dintre judoka locuri V si VII au mai obtinut Ana Maria Ionita (CSM) ctg 48 kg, Theodora Balasoiu si Oana Nicolaescu.

AL 15-LEA TITLU NATIONAL LA JUDO PE ECHIPE PENTRU CSM U

Asa cum era de asteptat, judoka clujence au dominat autoritar Finala Campionatului National de Judo, seniori, feminin si masculin. Sub titulatura „U” CSM Cluj – Dinamo Bucuresti, elevele antrenorului de lot national Florin Bercean si ale Gianinei Andreica si-au spulberat adversarele, castigand autoritar toate partidele. Echipa clujeana a fost alcatuita din: Carmen Bogdan (ctg. 52 Kg), Loredana Ohai (ctg.  57 Kg), Corina Caprioriu (ctg. 63 Kg), Renata Bucatari (ctg. 70 Kg) si Andreea Panea (ctg. +70 kg).

Podiumul a fost completat de echipele Steaua-CSM Ploiesti si CSM Sibiu-CS Crisul, iar echipele B si C ale Clujului, formate mai ales din cadete si junioare, au ocupat locul cinci.

In ceea ce ii priveste pe baietii antrenati de Petrica Matei, acestia au pierdut in primul tur al competitiei, in fata puternicei echipe din Miercurea Ciuc.

„Competitia, sponsorizata de ACI Cluj, a fost una disputata, un excelent test de concurs inaintea Campionatelor Europene”, a declarat antrenorul clujean Florin Bercean, cel care se ocupa si de lotul national si olimpic de judo fete. Excelenta a fost si implicarea autoritatilor locale si ale cluburilor care ne-au spijinit, precum si a celor de la Aqua Sara. In ceea ce priveste programul lotului national, acesta se pregateste deocamdata in Poiana Brasov, urmand ca la finele acestei luni sa vina la Cluj, intr-un cantonament de pregatire, inaintea Europenelor de la Budapesta, de la finele lunii aprilie. „Obiectivul nostru la Europene este sa obtinem o medalie si un loc 5-7. Deocamdata, echipa cu care vom ataca Europenele nu este definitivata”, a spus Florin Bercean.

Dupa Campionatele Europene, la finele lunii august, in Brazilia, la Rio de Janeiro, vor avea loc Campionatele Mondiale.

BRONZ PE TATAMI PENTRU LOREDANA OHAI LA GRAND SLAM PARIS

Dupa bronzul Simonei Richter de la JO Sydney 2000 si argintul Corinei Caprioriu de la JO Londra 2012, o alta clujeanca legitimata la CSM Cluj aspira la medalile olimpica: Loredana Ohai (U-CSM Cluj-Dinamo Bucuresti, ctg. 57 kg. / medaliata cu bronz la ultimele doua editii ale Europenelor U23 si un loc 5 la Europenele si Mondialele U20). La Grand Slam-ul de la Paris, intr-o companie extrem de selecta, Loredana a obtinut medalia de bronz. Aceeasi medalie a castigat si Andreea Chitu (Steaua Bucuresti), la categoria 52 de kilograme.

Cea de-a treia romanca, Monica Ungureanu (ctg. 48 kg, legitimata la U CSM CLUJ Dinamo Bucuresti) a fost eliminata in turul secund al categoriei sale.

Turneul de Grand Slam de la Paris a avut premii totale de 150.000 de dolari, la competitie participand 390 de judoka. „A fost un concurs extrem de greu, o competitie extrem de importanta, practic cel mai important concurs international dupa Campionatele Mondiale. De asemenea, turneul de la Paris a reprezentat inceputul drumului spre JO Rio de janeiro 2016, fiind prima competitie in care s epuncteaza pentru Jocurile Olimpice din 2016”, a spus antrenorul clujean Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic feminin de judo si al sectiei de judo a CSM Cluj.

In ceea ce priveste programul viitor al lotului olimpic de judo al Romaniei, dupa Grand Slem-ul de la Paris va avea loc un stagiu de pregatire internationala in aceeasi locatie, stagiu la care se va alatura si argintul olimpic de la Londra, Corina Caprioriu si ea lgitimata la U Cluj-CSM Cluj-Dinamo Bucuresti. Apoi urmeaza pregatirea pentru Europene si Mondiale, cu o serie de competitii saptamanale, turnee de Cupa Mondiala si Grand Prix-uri, primul fiind la Viena, Oberwath Austria. La acesta vor participa 2 sportive, Diana Kovacs (U-CSM-Dinamo) si Violeta Dumitru (Petrom Ploiesti-Steaua), ambele la categoria 48 kilograme. Punctele fierbinti ale acestui an in judo-ul mondial vor fi Campionatele Europene din aprilie si Campionatele Mondiale de la Rio de Janeiro, de la finele lunii august.

LOREDANA OHAI, LA UN PAS DE MEDALIE SI LA GRAND PRIX DUSSELDORF

In Germania, la Dusseldorf, s-a disputat Grand Prix-ul Germaniei, competitie dotata cu premii totale de 100.000 de euro (3.000 USD-pentru aur, 2.000 USD pentru argint si 1.000 USD pentru bronz). Turneul este unul extrem de puternic la el participand nume grele, precum campioanele mondiale si olimpice asiatice. Lotul feminin al Romaniei, antrenat de clujeanul Florin Bercean, s-a prezentat pe tatami cu  5 sportive:  argintul de la JO Londra 2012 Corina Caprioriu /ctg. 57 kg (U CSM Cluj), Andrea Chitu  /ctg. 52 kg (Steaua), Diana Kovacs  /ctg. 48 kg (U CSM), Loredana Ohai  /ctg. 57 kg (U CSM) si Monica Ungureanu  /ctg. 48 kg (U CSM).

Dintre acestea, cel mai bun rezultat l-a obtinut Andrea Chitu, care a obtinut argintul la categoria 52 kg, fiind invinsa in finala de Majlinda Kelmendi din Kosovo.

Loredana Ohai a fost la un pas de a repeta succesul de la Grand Slam-ul de la Paris, cand a obtinut bronzul. De data aceasta insa, eleva antenorului Florin Bercean a pierdut in semifinale si apoi in lupta pentru bronz, in fata adoua adversare redutabile, frantuzoaica Automne Pavia (vicecampioana mondiala in 2008), respectiv coreanca Jan Di Kim.

Vicecampioana olimpica Corina Caprioriu, aflata de abia la inceputul pregatirii in concurs, a fost eliminata in turul secund, Diana Kovacs a parasit si ea competitia in fazele preliminare, iar Monica Ungureanu a terminat pe locul 7.

Urmeaza luna viitoare o alta serie de turnee internationale, iar apoi se intra in linie dreapta pentru Campionatele Europene din aprilie de la Budapesta. Punctul culminant al anului va fi reprezentat de Campionatele Mondiale de la Rio de Janeiro, de la finele lunii august.

5 MEDALII PENTRU JUDOKA LA FINALELE U15

Faza finala a Campionatelor Nationale de judo juniori U15 s-a incheiat la Deva. Sportivii legitimati la CSM Cluj, antrenati de Gianina Andreica si Petrica Matei au reusit sa obtina  2 titluri nationale si alte 3 medalii.

Iata rezultatele complete

Medalii de aur

Anca Filipisan, ctg 57 kg

Georgiana Ionita, ctg 44

Medalii de argint

Paula Gliga, ctg 44 kg

Medalii de bronz

Roxana Pavel, ctg 48 kg

Ilaria Toma ctg 57 kg

UN AUR SI ALTE CINCI MEDALII PENTRU JUDOKA JUNIOARE

Judo-ul clujean ramane un izvor nesecat de talente. Dupa remarcabilele performante din anii trecuti ale unor nume precum Corina Caprioriu, Simona Richter, Laura Moise sau Ioana Dinea sau (medalii olimpic, mondiale si europene) judokanele junioare de la CSM Cluj promit si ele sa se ridice cel putin la nivelul colegelor senioare. Antrenate de Gianina Andreica, sportivele de la CSM au obtinut la Campionatele Nationale juniori U21 doua medalii de aur, una de argint si patru de bronz. De asemenea, la masculin, a urcat pe podium Roland Bodo.

Iata rezultatele complete

Categoria 52 kg

Alexandra Pop – Locul II, medalie de ARGINT

Roxana Ioanca – Locul III, medalie de BRONZ

Cristina Matei – Locul III, medalie de BRONZ

Categoria 57 kg

Stefania Dobre – Locul III, medalie de BRONZ

Categoria 63 kg

Renata Bucatari – Locul I, medalie de AUR

Andrada Secrieru – Locul III, medalie de BRONZ

Categoria +78 kg

Andreea Panea – Locul I, medalie de AUR

Roland Bodo – Locul III, medalie de BRONZ (Antrenor: Matei Petrica)

JUDOKANELE DE LA CSM AU BIFAT O PARTICIPARE LA EUROPENE

4 sportive de la CSM au participat la campionatele Europene de judo, seniori, feminin si masculin. Competitia a avut loc la Budapesta, la ea participand 360 de sportivi, din 44 de tari.  Lotul feminin al Romaniei, pregatit de antrenorul clujean de la CSM Cluj, Florin Bercean, a fost compus din 5 sportive, patru fiind legitimate (cu dubla legitimare) la CSM Cluj (Carmen Bogdan ctg. 48 kg, Corina Caprioriu ctg. 57 kg,  Loredana Ohai ctg. 57 kg-aflata de abia la varsta junioratului si Elena Monica Ungureanu ctg. 48 kg) si una la Steaua (Andreea Chitu ctg. 52 kg). Delegatia Romaniei a obtinut o medalie de argint, prin Andrea Chitu. Restul judokanelor nu au reusit sa acceada in tururile superioare ale competitiei.

JUDOKANELE AU DOMINAT AUTORITAR CUPA ROMANIEI. 7 MEDALII DE AUR

Sportivele de la CSM Cluj U Dinamo au dominat autoritar Cupa Romaniaie la Judo, seniori, feminin si masculin, precum si finalele Campionatului National de Ne Waza. Elevele antrenorilor Florin Bercean si Gianina Andreica au obtinut un total ametitor de 17 medalii, dintre care 7 de aur, Loredana Ohai si Renata Bucatari reusind Dubla de Aur, Cupa Romaniei si Campionatul National de Ne Waza. CSM Cluj U Dinamo s-a clasat pe primul loc la cluburi  in Cupa Romaniei (5 medalii de aur, 2 de argint si 2 de bronz) si pe locul secund la CN Ne Waza (2 medalii de aur, 2 de argint si 3 de bronz)

Iata rezultatele complete

Monica Ungureanu, AUR Cupa Romaniei, BRONZ Camp Nat NE WAZA

Carmen Bogdan, ARGINT Camp Nat NE WAZA

Loredana Ohai, AUR Cupa Romaniei, AUR Camp Nat NE WAZA

Corina Caprioriu, AUR Cupa Romaniei, ARGINT Camp Nat NE WAZA

Stefania Dobre, ARGINT Cupa Romaniei, BRONZ Camp Nat NE WAZA

Renata Bucatari, AUR Cupa Romaniei, AUR Camp Nat NE WAZA

Carola Pandi, ARGINT Cupa Romaniei, BRONZ Camp Nat NE WAZA

Andreea Panea, AUR Cupa Romaniei, Camp Nat NE WAZA

Elena Raducan, BRONZ Cupa Romaniei

Gabriela Barsan, BRONZ Cupa Romaniei

BRONZ PENTRU CORINA CAPRIORIU LA MASTERS-UL RUSESC

Ambele judoka romance prezente la Masters-ul din Rusia (Tyumen), care s-a incheiat duminica, s-au intors cu medalie, Corina Caprioriu (CSM U Cluj Dinamo) si Andrea Chitu (Steaua) obtinand medaliile la argint la categoria 57 kg, respectiv 52 kilograme. Competitia a fost una deosbit de puternica, la ea participand 199 de judoka, 103 baieti si 96 fete. Cum s-a intrat in linie dreapta cu pregatirea pentru Mondialele din luna august de la Rio de Janeiro, Japonia, Mongolia, Brazilia, Olanda, Rusia sau Franta au venit la Masters-ul rusesc cu garnituri puternice, de top. De asemena, premiile puse in joc, un total de 200.000 USD  (6.000 pentru aur, 4.000 pentru argint si 2.000 pentru bronz, plus premii speciale pentru Ippon-ul zilei), au atras ca un magnet luptatori extrem de puternici si experimentati. In continuare, lotul olimpic pregatit de clujeanul Florin Berceanu, va participa la o serie de competitii Open, iar apoi va intra in cantonament pentru Campionatele Mondiale.

DE DOUA ORI BRONZ PENTRU MICII JUDOKA BAIETI DE LA CSM

Daca la judo feminin Clujul este capitala Romaniei si unul din cele mai importante centre europene si mondiale, iata ca si judo-ul masculin de la CSM incepe sa aduca medalii. E drept, deocamdata doar la nivelul juniorilor, dar…viitorul suna bine. La Campionatel Nationale U13, individual, sportivii de la CSM antrenati de Petru Matei au reusit sa obtina doua medalii de bronz, prin Cristian Bota si Alexandru Pop.