SECTIA DE ATLETISM

– Antrenori: Sergiu Dascal, Cristina Dascal

– Grupe de incepatori, avansati si performanta;

– Sectie infiintata in cadrul clubului din anul 1961;

– Sportivi reprezentativi: Ileana Silai, vicecampioana olimpica Mexic 1968, Viorica Viscopoleanu, multipla campioana nationala, Vasile Sarucan, medalie de bronz la Campionatele Europene de seniori la saritura in lungime, Darvas Adalbert, campion balcanic, multiplu campion national, Francisc Gedeon, multiplu campion national, Radu Rusu, multiplu campion national

– Antrenori reprezentativi: Gheorghe Biro, Kiss Gheorghe, Calin Tatar, Ioan Manasturean

 

Atletism: Sergiu DASCĂL (0744-581097), Cristina DASCĂL

ARHIVĂ ȘTIRI 

ȘTIRILE ACTUALE LE GĂSIȚI ÎN CATEGORIA AFERENTĂ SECȚIEI, DIN MENIUL DIN PARTEA DREAPTĂ

6 MEDALII LA BOX SI ATLETISM

6 medalii a  obtinut CSM Cluj in ultimele zile la atletism si la box. In cadrul Campionatului National de maraton seniori de la Bucuresti, echipele de fete si de baieti ale CSM Cluj s-au situate pe locul doi, obtinand medaliile de argint.

Apoi, la Campionatul National de box feminine (tineret, juniori, seniori) CSM Cluj, prin Damaris Muntean, a obtinut un titlu national la seniori, precum si alte 3 medalii: Alexandra Eliza Dandos – locul 3 seniori, Timea Balint – locul 3 la juniori si Lucia Ciucas – locul 2 la tineret.

 

4 MEDALII PENTRU ATLETII DE LA CSM CLUJ

La recent incheiatele Campionate Nationale de alergare montana, atletii de la CSM Cluj au obtinut doua titluri nationale, o medalie de argint, una de bronz si un excelent loc patru.

La junori, pe distanta de  8.5 km, Bogyai Gergely a sosit al patrulea, iar la seniori s-au obtinut patru medalii, dintre care doua titluri nationale. Astfel, echipa de baieti a obtinut medaliile de aur, cea de fete s-a clasat pe locul secund, iar la individual Gyorgy Szabolcs a terminat pe prmul loc si Robert Hajna pe pozitia a treia a podiumului.

De notat faptul ca toti cei clasati pe locurile 1-4 la competitia amintita mai sus vor face parte din echipa nationala a Romaniei, care va concura la Balcaniada din aceasta luna.

 

 

ANDREEA MIKLOS, CAMPIOANA EUROPEANA LA ATLETISM, JUNIORI

Sportiva Miklos Andreea, legitimata la CSM Cluj, antrenor Sergiu Dascal, a reusit o performanta deosebita la Campionatele Europene de juniori 2. Astfel, in proba de 400 de metri plat, sportiva de la CSM Cluj a terminat prima, devenind campioana europeana.

Tot in ultima perioada, atletitii de la CSM au obtinut 5 medalii la Campionatul National de Triatlon. Astfel,

Otilia Dantis a obtinut aurul, Raluca Irimia – argintul, iar Dantis Marian si Andrei Chis s-au clasat pe trapta a treia a podiumului. De asemenea, la proba de stafeta mixt, echipa

Otilia Dantis, Raluca Irimia, Dantis Marian, Claudiu Radu, a obtinut medalia de argint.

 

 

CLASARE IN FINALA PENTRU ANDREEA MIKLOS LA MONDIALUL DE JUNIORI

Sportiva clujeanca Miklos Andreea, legitimata la CSM Cluj, (proaspta campioan balcanica la 400 m) a reusit un rezultat excelent la Campionatele Mondiale de atletism de la Cali, Columbia. Eleva antrenorului Sergiu Dascalu s-a calificat in finala probei de 400m, unde a sosit pe locul 7. de asemenea, la stafeta de 400 mixt, Echipa Romaniei, cu Andreea Miklos in schimb, a prins finala sosind pe locul 8. La Mondialul de juniori, Romania a obtinut o singura medalie, una de aur, prin Georgiana Anitei, la triplusalt.

 

MIKLOS ANDREEA, CAMPIOANA BALCANICA LA ATLETISM

La recent incheiatele Campionate Balcanice juniori II, competitie ce a avut loc in Serbia, atleta Miklos Andreea a obtinut medalia de aur si titlul de campioana balcanica in proba de 400 metri plat. La mijlocul acestei luni Andreea va participa la Campionatele Mondiale de atletism- juniori, competitie gazduita de Columbia.

De asemenea, tot in cursula cestei luni, Bogyai Gergely, legitimat tot la CSM Cluj, a obtinut alaturi de echipa Romaniei un loc V la CE de Alergare Montana, competitie ce s-a desfasurat in Portugalia. Distanta parcurs a fost de 8000 metri, traseu montan, in urcare continua.

 

WEEK END PLIN DE MEDALII PENTRU ATLETI

Atletii de la CSM Cluj au avut un week end plin de competitii, ei reusind sa castige 3 medalii la 3 competitii.

In primul rand, la Crosul Gabi Szabo, Georgiana Campean s-a impus la categoria 12 ani. Apoi, la Campionatul National de cros duatlon (alergare montana – mountain bike – alergare montana) echipa clujeana formata din Daiana Budisan si Andrei Ciobanu s-a impus la categoria Elite stafeta. In fine, la EcoMaratonul de la Moeciu, sportivii de la CSM au obtinut doua medalii, una de argint prin Bogyai Tamas, la maraton si una de bronz, prin Gyorgy Szabolcs, la semimaraton, 14 km alergare montana.

 

5 TITLURI NATIONALE LA DUATLON

La recent incheiatele Campionate Nationale de duatlon (proba compus din alergare si ciclism sosea), sportivii de la CSM Cluj au obtinut 7 medalii, dintre care 5 de aur. Competitia s-a desfasurat la Bucuresti, pe o ploaie marunta si rece, concurentii avand de parcurs trasee combinate alergare – ciclism – alergare (1 km – 6 km – 1 km la copii sau 2-10-2 la cadeti).

 

Performerii clujeni au fost:

Giorgiana Campian – aur la copii, Daiana Budisan – aur la cadeti, Andrei Chis – aur la juniori, Raluca Irimia – aur la seniori 25-29 ani, Otilia Dantis – aur la seniori 35-39 ani.

De asemenea, la stafeta, cuplurile Raluca  Irimia si Daiana Budisan, respectiv Otilia Dantis si Marian Dantis au obtinut bronzul. O alta echipa clujeana se afla pe primul loc al cursei in momentul in care un accident i-a fortat sa abandoneze. Nu in ultimul rand, echipa Sergiu Dascal – Andrei Ciobanu a ocupat locul cinci la Open Masculin stafeta, rezultat excelent avand in vedere faptul ca Andrei Ciobanu este de abia la varsta cadetilor.

 

TREI MEDALII LA NATIONALELE DE CROS – COPII

Micii atleti de la CSM Cluj au reusit la Campionatul National de cros (1200 m) rezervat copiilor sa isi adjudece trei medalii, ocupand, pe rand fiecare trapta a podiumului. Astfel, la echipe CSM a devenit campioana nationala la Copii III (Andrei Dascal, Luca Campean, Razvan Bora si Sabin Matei), Andrei Dascal a obtinut argintul la Copii III, iar Denis Paul a castigat medalia de bronz la Copii II.

 

 

NOUA MEDALII, DINTRE CARE PATRU DE AUR, PENTRU ATLETII DE LA CSM CLUJ

Week end plin de medalii pentru atletii de la CSM Cluj, care au obtinut 8  medalii, dintre care patru de aur.  Astfel, la Campionatele nationale de juniori 2, in proba de alergare 400 m, Miklos Andreea a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului, devenind campioana nationala. Apoi, la Sinaia, intr-o extrem de dificila proba de alergare montana (de la Cota 1400 la Cota 2000) Gyorgy Szabolcs s-a impus la seniori masculin, iar Muter Ingrid si-a adjudecat argintul la seniori fete.

In fine, la Cheile Gradistei, la prima editie a Campionatului National de winter triatlon, CSM Cluj a obtinut 6 medalii. Competitia a fost una de Iron man, presupunand 4 km de alergare pe zapada in teren variat, 7 km de mountain bike pe teren accidentat cu zapada si gheata si in final 7 km de ski fond. Andrei Ciobanu a obtinut medalia de argint la cadeti individual, Raluca Irimia s-a clasat a treia la Elite (seniori) feminin, iar Marcel Balan a sosit al treilea la Elite (seniori) masculin. De asemenea, la echipe, CSM a cucerit aurul la feminin seniori, iar la masclin, unde a participat cu doua echipe, a obtinut medalia de aur, respectiv de bronz.

 

 

 

AUR LA CN ATLETISM, 400M PLAT

Surpriza imensa pentru micuta dar valoroasa delegatie a CSM de la Campionatele Natioanele de atletism, sala, juniori III, de la Bucuresti.  Desi nu era cotat ca favorit in cursa, Adrian Berki, antrenat de Sergiu Dascal, a reusit sa se impuna la finele celor 400 de metri, devenind campion national si obtinand medalia de aur.

„Avea sanse la medalie, dar nimeni nu se astepta sa obtina titlul national. In cursa insa totul e posibil. A fost o surpriza placuta”, a spus antrenorul lui Adrian , Sergiu Dascal.

Din delegatia CSM a mai facut parte si Raul Materas.

 

 

MIRCEA SACARA (CSM), ARGINT LA MARATONUL INTERNATIONAL DE LA CLUJ

Maratonul International de la Cluj a fost adjudecat de un sportiv kenian de 28 de ani, Bernard Talam, cu timpul de 2h:25. Pe locul secund a sosit un sportiv clujean, SacarA Mircea, care este legitimat la clubul CSM, el antrenandu-se în SUA, dar participand la Campionatele Nationale ale României. Mircea a acoperit cei 42,195 km ai cursei cu timpul de 2:25. Podiumul a fost completat de Olah Tamas, din Ungaria. Un alt sportiv de la CSM Cluj, Crainic Andrei, a sosit pe locul V. Probele de maraton stafeta, 4x10km, fete si baieti, au fost si ele adjudecate de echipe formate din sportivi legitimati la CSM. Primarul municipiului Cluj Napoca, Emil Boc, a participat si el la cursa simbolica de 6 km.

 

AUR PENTRU ECHIPA DE SENIORI LA CN DUATLON

Atletii de la CSM Cluj s-au intors de la Campionatul National de Duatlon cu tolba plina. Elevii antrenorului Sergiu Dascal au obtinut 2 medalii la bronz la individual si 3 medalii la echipe.

Iata rezultatele complete

Raluca Irimia, BRONZ la seniori individual

 

Daiana Budisan, BRONZ la cadete individual

 

Marcel Balan, Sergiu Dascal, Iosif Sarosi, Alin Tamas – AUR seniori echipa

Adrian Berky, Raul Mateas, Gergely Bogia, Geza Szekely – ARGINT cadeti echipa

Tibor Beke, Levente Kanyzay,  Abel Ciorap – ARGINT juniori echipa

 

 

ATLETII DE LA CSM S-AU IMPUS LA CUPA APUSENI ATAT LA MARATON, CAT SI LA SEMIMARATON

La finele lunii iunie, in creierul Apusenilor, in padurile din jurul statiunii Baisoara, a avut loc Maratonul Apusenilor. „A fost o competitie cu proba de maraton si de semimaraton. Au participat peste 500 de sportivi. S-a alergat in zona montana, asa ca a fost extrem de dificil. Totusi, sportivii dela CSM Cluj au reusit sa obtina 3 rezultate excelente, castigand atat proba de maraton, cat si pe cea de smimaraton, plus un loc trei la semimaraton, prin Balan Marcel care acum o saptamana, la Balcaniada, a obtinut un bronz cu echipa Romaniei si un loc 7 la individual”, a spus Sergiu Dascal, antrenorul sectiei de atletism a clubului CSM Cluj.

 

Rezultate sportivi CSM la Maratonul Apuseni

Gyorg Szabolcs, loc 1 Semimaraton

Balan Marcel, loc 3 Semimaraton

Bogyai Tamas, loc 1 Maraton

 

 

TREI TITLURI NATIONALE PENTRU MICII ATLETI DE LA CSM

Atletii de la CSM Cluj au obtinut trei medalii de aur la Campionatele Nationale in aer liber, juniori III, competitie care s-a desfasurat in perioada 4-6 iulie la Bucuresti. Astfel, Adrian Berchi, dupa succesul de la Nationalele in sala, s-a impus si in aer liber, la proba sa favorita, 400 de metri plat. La fete, Andreea Myklos a castigat si ea aurul, tot la 400 plat. De asemena, in proba feminina de 200 plat, titlul national a fost adjudecat tot de Andreea Myklos. „La 200 Adrian Berchi a alergat bine, a reusit un record personal, dar s-a clasat doar pe locul patru, fiind intrecut de sprinterii care au alergat suta”, a spus Sergiu Dascal, antrenorul sectiei de atletism de la CSM Cluj.