SECTIA TENIS DE MASA

– Antrenori: Septimiu Șipoș, Vasile Trif

– Grupe de incepatori, avansati si performanta

– Antrenori reprezentativi: Paneth Farkas, Mihai Bledea, Serban Dobosi, Dorin Giurgiuca Dorin, Eugen Borca

– Sportivi reprezentativi : Paneth Farkas, Dorin Giurgiuca, Serban Dobosi, Radu Negulescu, Gheorghe Cobarzan, Albert Rethi…echipa de aur a CSM Cluj, care, în anii 60, spulbera tot la tenis de masă, câştigând cinci Cupe ale Campionilor Europeni / Paneth Farkas, 16 titluri de campion mondial, 56 de titluri europene, 56 de titluri campion national, 126 titluri de campion national cu echipa, 5 titluri de Cupa campionilor Europei la CSM Cluj, Bohm Zsolt, Simion Crisan, , Ovidiu Mesaros, Borca Eugen, campioni national la individual si echipe

Tenis de masă: Septimiu Șipoș (0741-095.221), Vasile Trif (0745-266.236)

ARHIVĂ ȘTIRI 

ȘTIRILE ACTUALE LE GĂSIȚI ÎN CATEGORIA AFERENTĂ SECȚIEI, DIN MENIUL DIN PARTEA DREAPTĂ

RARES SIPOS, TRIPLU CAMPION NATIONAL LA TENIS DE MASA JUNIORI II U15

Campionatele nationale juniori II – U15 s-au desfasurat zilele trecute la Bistrita, la centrul National Olimpic.

Sportivul clujean Rares Sipos, legitimat la CSM Cluj, a obtinut 3 medalii de aur, devenind astfel triplu campion national:

La individual, Rares Sipos s-a impus in finala cu scorul de 3-2 in fata reprezentantului LPS-CSS Constanta, Cristian Pletea, iar la dublu, alaturi de Pletea, cuplula  trecut in finala de reprezentantii CSM Buzau si CS Pristavu Campulung cu scorul de 3-1. in fine, la dublu mixt, Rares Sipos a obtinut inca o medalie de aur dupa ce alaturi de Andrea Dragoman a trecut de o echipa formata din reprezentanti ai CS Pristavu si CS Romgaz.

Este un rezultat deosebit pentru sportivul legitimat la CSM Cluj Napoca, ontinerea a trei medalii de aur la un Campiona National, mai ales ca in finala a reusit sa invinga reprezentantul unui centru puternic al tenisului de masa din Romania.

Acest rezultat bun vine la o saptamana de la Openul Frantei – Circuit Mondial Premium – unde Rares a obtinut doua medalii de bronz, la individual respectiv la dublu (alaturi de Cristian Pletea), la individual fiind eliminat in seminfinale de reprezentantul Japoniei, Uda Yukya.

 

TREI MEDALII DE AUR SI UN ARGINT PENTRU RARES SIPOS LA OPENUL BAHREINULUI

Echipa de tenis de masa a Romaniei a participat la Openul Bahreimului, competitie care a avut loc in Manama – capitala acestui stat, in perioada 01.02.-08.02.2015.

Din lotul Romaniei a facut parte si clujeanul Rares Sipos, sportiv legitimat la CSM Cluj-Napoca.

Echipa Romaniei Juniori I s-a clasat pe locul 1, invingand in finala reprezentanta Qatarului cu scorul de 3-1. Tot locul I a fost obtinut la dublu juniori I de echipa formata din Rares Sipos si constanteanul Cristi Pletea. La individual juniori I, Rares a obtinut locul 2. In competitia rezervata cadetilor Rares a obtinut locul 1, invingand in finala pe constanteanul Cristi Pletea cu scorul de 3-1.

Rares va pune accent mai mare pe pregatirea fizica pentru a putea face fata turneelor lungi care urmeaza. (Openul Cehiei, Openul Frantei, Openul Poloniei).

 

 

BRONZ PENTRU RARES SIPOS LA DUBLU

Campionatele nationale de tenis de masa juniori I au adus o noua medalie pentru CSM Cluj. Rares Sipos a urcat pe podiumul probei de dublu, obtinand medalia de argint a probei. El a facut pereche cu un sportiv de la LPS Constanta.

Locul IV pentru CSM la Campionatul National Romstal seniori, echipe

CSM Cluj s-a clasat pe locul patru la Campionatul national Romstal, echipe, seniori 2012/2013, competitie retur ce s-a desfasurat in perioada 8-10 februarie 2013 la Cluj Napoca.  Sportivii clujeni au inregistrat 2 victorii (cu Sport Kombat 1 Bucuresti si CS Romgaz Medias), cedand insa in fata celor de la TCD Cluj Napoca, CSU Craiova, CSM Arad, CS Mioveni si CS Tenis Club Dej. In urma acestor rezultate si a celor din tur, CSM a fost la un pas de podium, locul IV.

Rares Sipos la intalnirea elitei tenisului de masa national

Pumnii stransi pentru sportivul Rares Sipos, legitimat la CSM Cluj, care in perioada 2-3 februarie va da piept la Campulung Muscel cu crema tenisului de masa din Romania. Rares va lua parte la turneul Top 12, juniori I, care aduna cei mai buni jucatori ai anului trecut, fiind un fel de finala a campionatului national.

Rares Sipos si Anca Vladimir, la Top 12

Doi dintre elevii antrenorului Sipos Septimiu au fost convocati de Federatia de specialitate la Top 12 juniori mici Tenis de Masa. Competitia se va desfasura în perioada 26-27 ianuarie, la Bistrita. Cei doi sportivi legitimati la CSM Cluj sunt Sipos Rares si Anca Vladimir, ambii componenti ai echipei campioane nationale de juniori III a CSM si componenti de lot national.

ARGINT PENTRU RARES SIPOS LA TOP 12 JUNIORI III

Paneth Farkas, Dorin Giurgiuca, Serban Dobosi, Radu Negulescu, Gheorghe Cobarzan, Albert Rethi: echipa de aur a CSM Cluj, care, în anii 60, spulbera tot la tenis de masă, câştigând cinci Cupe ale Campionilor Europeni. O tempora, o mori…

Acum, o nouă generaţie începe lungul drum către marea performanţă. Elevii antrenorului Septimiu Sipos reusesc, incet, incet, sa se impuna pe plan national si sa guste senzatia tenisului de masa mondial. La Top 12, juniori III, competitie care a avut loc la finele luni februarie, Rares Sipos a reusit sa obtina medalia de argint, ajungand pana in finala competitiei, intr-o companie extrem de selecta.

In continuare, Rares Sipos si Anca Vladimir vor participa la Openul Frantei, competitie rezervata juniorilor si cadetilor, turneu de elita al tenisului de masa european. Concursul de la Paris va fi si un excelent test de verificare pentru Campionatele Europene, din luna iulie, care vor avea loc in Cehia.

BRONZ PENTRU RARES SIPOS LA DUBLU

Campionatele nationale de tenis de masa juniori I au adus o noua medalie pentru CSM Cluj. Rares Sipos a urcat pe podiumul probei de dublu, obtinand medalia de argint a probei. El a facut pereche cu un sportiv de la LPS Constanta.

BRONZ PENTRU RARES SIPOS LA DUBLU

Campionatele nationale de tenis de masa juniori I au adus o noua medalie pentru CSM Cluj. Rares Sipos a urcat pe podiumul probei de dublu, obtinand medalia de argint a probei. El a facut pereche cu un sportiv de la LPS Constanta.

6 MEDALII OBTINUTE DE SPORTIVII DE LA TENIS DE MASA LA CN U 15

In perioada 17.05-19.05.2013, s-au desfasurat in localitatea Bistrita, la Centrul National Olimpic – Sala de tenis de masa „Gheorghe Bozga”, campionatele nationale Juniori II (U15) individual, dublu si dublu mixt.

CSM Cluj Napoca, a inscris in competitie 6 sportivi care s-au calificat in campionatul final : Rares SIPOS, Vladimir ANCA, Mihai POP, Mihai BLAGA, Robert BALAJ, Irina RUS.

Rares Sipos a pornit in concurs ca si favoritul 2, iar Vladimir ANCA favoritul 4. Dupa meciuri stranse, echilibrate, s-au obtinut urmatoarele rezultate :

Rares SIPOS un loc III la individual pierzand in semifinala de la reprezentantul LPS Constanta – favoritul 3 al competitiei Cristian PLETEA, un loc III la dublu impreuna cu Kristof SEK (tot de la LPS Constanta), si un loc II la dublu mixt impreuna cu sportiva Andreea DRAGOMAN de la Romgaz Medias;

Vladimir ANCA un loc III la individual pierzand in semifinala de la reprezentantul CS Pristavul Campulung Alexandru MANOLE – favoritul 1 al competitiei, un loc III la dublu impreuna cu Dragos OPREA (de la CSM Buzau), si un loc III la dublu mixt impreuna cu sportiva Daniela BARZOI de la CSU Craiova. Mihai POP si Robert BALAJ au intrat in primi 32 pe tabloul principal, nemaitrecand de aceasta faza.

De remarcat faptul ca sportivii clujeni au obtinut medalii la fiecare proba, in comparatie cu alti sportivi de la centre olimpice puternice, care au baze sportive si conditii mult mai bune ca ale noastre.

In 2013 sportivii au mai obtinut urmatoarele rezultate :

– un loc III la dublu Juniori I (U18) de catre Rares SIPOS

– un loc III CN Echipe Juniori II  (U15)

– un loc III CN Echipe Juniori III (U13)

– in loc V obtinut de Rares SIPOS la circuitul mondial din Franta desfasurat in aprilie la METZ

TREI MEDALII, DINTRE CARE DOUA DE AUR, PENTRU CSM, PRIN RARES SIPOS LA TENIS DE MASA

Campionatele nationale Juniori III (U13) individual, dublu si dublu mixt au avut loc la Buzau in perioada 19-21 iunie. In competitie au fost inscrisi 140 de baieti si 120 fete, Clujul fiind reprezentat de 7 sportivi. Rares Sipos, legitimat la CSM Cluj, a obtinut 3 medalii, doua de aur, la dublu cu reprezentantul LPS Constanta Cristian Pletea si la dublu mixt cu reprezentanta CS Romgaz Medias Andreea Dragoman, in proba de individual obtinand medalia de argint fiind invins in finala de coechipierul de la dublu Cristian Pletea cu scorul de 4 la 1.

Pentru sportivul Rares Sipos urmeaza o perioada de pregatire intensa deoarece in 2 iulie va participa la Balcaniada U15 din Serbia, iar apoi spre finele lunii iulie sa participe la campionatele europene U15 de la Ostrava – Cehia.

APROAPE DE O MEDALIE LA PALETA DE ARGINT

La Paleta de Argint, concurs national de tenis de masa, rezervat copiilor cu varste intre 8 si 10 ani, au participat si 6 sportivi de la CSM Cluj, pregatiti de antrenorul Radu Curea: Irina Rus, Roxana Sipos, Sara Curea, Norbert Pop, Razvan Morar si Dominic Chiselita. Competitia a fost una disputata, la startul ei prezentandu-se 248 de sportivi de la 27 de cluburi. Cel mai bun rezultat al clujenilor afost obtinut de Irina Rus, locul V. „Am fost extrem de aproape, la un punct, de victorie si de o medalie. Asta e, speram ca data viitoare sa obtinem si mult ravnitele medalii”, a spus antrenorul sectiei de tenis de masa a CSM, Radu Curea.

In alta ordine de idei, Irina Rus si antrenorul ei Radu Curea au fost convocati la lotul national de copii, in vederea pregatirilor pentru Campionatele Europene de copii de anul viitor.

TREI MEDALII PENTRU RARES SIPOS LA BALCANIADA

In perioada 04.07.2013-07.07.2013, s-a desfasurat in Serbia a 21-a Balcaniada la Tenis de Masa. La competitie au fost prezente 8 tari din balcani, Romania participand cu 10 sportivi. Din delegatia Romaniei la categoria U15 a facut parte si clujeanul Rares SIPOS, legitimat la CSM Cluj, acesta obtinand 3 medalii astfel

–         O medalie de aur in proba pe echipe  (alaturi de constanteanul Cristi PLETEA);

–         O medalie de argint in proba de dublu;

–         O medalie de argint in proba de individual;

Este un rezultat remarcabil avand in vedere ca Rares are doar 13 ani, categoria de concurs fiind de 15 ani.