Boxul clujean, lumea sportivă clujeană și Clujul înșuși plânge…Maestrul Mârza a plecat spre ringurile din Ceruri!
Boxul clujean este mai sărac din această dimineață. De altfel, întreaga lume sportivă clujeană este mai săracă. Ba chiar mai mult, Clujul însuși este mai sărac din această dimineață.
Asta pentru că Vasile Mârza a fost un pugilist și apoi un antrenor de box deosebit. Și un sportiv aparte. Și un clujean cum puțini sunt.
Din păcate, da, A FOST. În această dimineață, Vasile Mârza a plecat să împartă croșee și upercuturi în ceruri.
Generații întregi de pugiliști și de sportivi sau oameni de sport au făcut cunoștință cu desăvârșitul pugilist Vasile Mârza. Un luptător, care deși a fost în anii 60 cel mai bun la categoria sa nu a cucerit niciodată aurul. Însă, în viața de antrenor și cea extrasportivă a fost mereu pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, grație farmecului său aparte, nebuniei sale frumoase și inimii mari.
Prin mâna “Maestrului”, la clubul CSM unde și-a desfășurat activitatea de antrenor din 1990 până la pensionare, au trecut generații de tineri pugiliști, unii ajungând apoi sus, pe culmile sportului..
Pentru mine ca persoană care l-am cunoscut și care, deși nepracticant de box, am petrecut mult timp ascultându-i fermecătoarele povești despre viață și box, fiind molipsit de optimismul său și dragostea sa pentru VIAȚĂ, a scrie scurt un CV al său, ar fi o mare nedreptate. Pentru boxul clujean, pentru Cluj. Pentru că Vasile Mârza a fost un OM. Nu cu O mare, ci cu un O și M mare.
Dar, totuși….
- vice-campion national de seniori în 1961, 1963 la categoria semimijlocie si 1964 la categoria mijlocie mica
- medaliat cu bronz la campionatul national de seniori din 1962, categoria semimijlocie
- a boxat pentru cluburile CSM Cluj (1959-1960 si 1966-1971) si Dinamo Bucuresti (1960-1966)
- prezent la cele mai importante competitii precum
- Campionatul European din 1961, Belgrad
- Campionatul European din 1963, Moscova
- Campionatul European din 1965, Berlin
- Olimpiada din 1964, Tokyo.
- La fiecare dintre aceste competitii s-a clasat printre primii 8, la un pas de medalie. Are în palmaresul general 236 meciuri, din care a cîstigat 205, a terminat la egalitate 5 si a pierdut 26. A fost considerat cel mai bun boxer din tara la categoria sa si unul dintre cei mai valorosi din Europa, doar ghinionul privîndu-l de o medalie de aur.
-antrenor de categoria I
-maestru al sportului din 1965
-a antrenat la cluburile: „Electrometal” Cluj (1966-1973), Scoala Sportiva „Viitorul” Cluj (1973-1982), „Carbochim” Cluj (1982-1990), CSM Cluj (1990-).
Odihnește-te așa cum îți dorești TU MAESTRE !
Maestre, asta e pentru tine a re-asculta acolo sus…
Gheorghe Dinica – Sunt vagabondul vietii mele
(Sursa text: Cotidianul Transilvan – Mihai PETEAN)
CONDUECREA CLUBULUI CSM CLUJ, PRECUM ȘI ÎNTREGUL COLECTIV DE ANTRENORI ȘI SPORTIVI ÎȘI EXPRIMĂ REGRETUL ȘI SINCERE CONDOLEANȚE FAMILIEI. FIE-ȚI ȚĂRÂNA UȘOARĂ MAESTRE!
https://csmcj.ro/2018/01/16/boxul-clujean-lumea-sportiva-clujeana-si-clujul-insusi-plangemaestrul-marza-a-plecat-spre-ringurile-din-cercuri/BOXCSM CLUJbox,deces,vasile marzaLasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.