La începutul – mijlocul anilor ’90, la Cluj sportul era venerat. Mai ales sporturile de echipă. Vechea sală a sporturilor Horia Demian era plină până la refuz la disputele de volei masculin, baschet masculin sau feminin, ori handbal feminin. Finale de campionat naționale, meciuri în fazele superioare ale cupelor europene. Iar alături de sală, la vechiul Olimpic, tribunele, paradite cum erau ele,  erau pline la meciurile de polo. Indiferent că vorbim de senori sau juniori.

Disputele seniorilor clujeni cu echipele din Capitală erau teribil de încinse, poloiștii clujeni fiind mereu în zona podiumului. Iar la juniori, turneele finale erau ceva la ordinea zilei, medaliile la fel, ba chiar în perioada respectivăau fost obținute și titluri naționale la “finalele” disputate în Capitală, generațiile ’73 și ‘75 făcând efectiv legea în campionatul intern, iar generațiile ’74, ‘76 și chiar ’77 fiind în lupta pentru medalii. Din păcate însă, acele generații valoroase s-au risipit după 1995, când Piscina Olimpică a devenit o epavă, pauza de funcționare până la preluarea și reabilitarea completă de către Universitatea Tehnică fiind una mult prea îndelungată pentru polo-ul clujean.

Acum însă, încet dar sigur, frumoasa poveste a victoriilor și medaliilor polo-ului clujean începe să se reînnoade. Micii poloiștii de la CSM Cluj au reușit anul acesta performanța de a se califica la toate Turneele Finale ale Campionatului Național de polo pe apă, masculin (juniori II / 2001-2002, Juniori III /2003-2004  și Copii / 2005-2006). Performanța este una deosebită având în vedere faptul că la nivel național, în fazele zonale, au participat 18-20 de echipe, dintre aceștia doar 8 ajungând la Tuneele Finale.

polo juniori 2

“Va fi o vară de foc pentru micii poloiști, având în vedere faptul că participăm la 3 Turnee Finale. Va trebui să avem o evoluție mai mult decât onorantă. Evident, nu mergem la Finale pentru a face act de prezență. La Juniori II cochetăm cu ideea podiumului, dar o clasare între primele patru echipe este un gând mai realist. La Juniori III avem ca obiectiv o medalie și putem urca pe podium dacă vom depune efort maxim pentru acest lucru. În fine, la copii, trebuie să avem o evoluție cât mai bună, care să pregătească echipa pentru ca anul viitor să atacăm podiumul. Oricum, suntem obligați să dăm tot ce putem la aceste finale întrucât după ce pe parcursul anului am avut întregul sprijin al clubului și în special al directorului Ioan Mănăștureanu, acum e rândul nostru să răsplătim această încredere”, a spus Ovidiu Pocol, antrenorul micilor poloiști de la CSM Cluj.

Până acum, datorită evoluțiilor excelente în meciurile echipei CSM, doi clujeni au ajuns la Lotul Naționale. “Este vorba de Cristian Munteanu și Erik Birimi, de la juniori 2. la Juniorii mici și copii nu există Lot Național format, dar sunt convins că dacă vor continua evoluțiile bune de până acum, anul viitor poloiști precum Andrei Covaci, Mihnea Bucur sau Filip Dragomir vor ajunge în Lotul Național”, a punctat Mihai Bartoș, antrenor la secția de polo a CSM Cluj.

Primii în focurile luptei pentru medalii vor intra juniorii II, la începutul acestei luni, la Oradea.

CSMPOLOantrenori,csm cluj,finale,juniori,mihai bartos,ovidiu pocol,polo
La începutul – mijlocul anilor ’90, la Cluj sportul era venerat. Mai ales sporturile de echipă. Vechea sală a sporturilor Horia Demian era plină până la refuz la disputele de volei masculin, baschet masculin sau feminin, ori handbal feminin. Finale de campionat naționale, meciuri în fazele superioare ale cupelor...